fbpx

Închiriere echipamente

Firma noastră pune la dispoziție în regim de închiriere diferite echipamente astronomice (binocluri, lunete, telescoape) pentru activități observaționale sau recreative. Informații la cerere pe adresa info@astromix.ro sau la numărul de telefon 0773 382 074.

La preluarea echipamentelor vei fi instruit pe scurt asupra modului de folosire și vei primi o listă cu câteva obiecte cerești recomandate a fi observate.

De ce să închiriezi un telescop sau un binoclu? Pentru că este o alternativă eficientă din punct de vedere al costurilor pentru un echipament care se folosește doar ocazional.

Domenii de utilizare: echipamentele noastre pot fi folosite la observații astronomice, birdwatching, evenimente sportive, vânătoare, observarea orașului, precum și ca elemente de recuzită pentru producții de filme, piese de teatru și documentare.

Try before you buy! Vrei să cumperi un telescop, dar te temi să nu fii dezamăgit de investiție? Cu bani puțini evaluezi detaliat, în liniște, produsele noastre înainte de o posibilă achiziție.

Astronomia e mai faină în grup! Închiriază un telescop pe perioada concediului la munte și împarte costurile cu prietenii.

Echipamentele noastre disponibile pentru închiriere (durata și tarifele sunt negociabile):

Binocluri Bresser: 8×40, 7×50 sau 10×50. Instrumente portabile și versatile, perfecte pentru excursiile tale sau pentru a contempla cerul înstelat.

NOU!!! Binoclu Tasco 12×50. Puterea de mărire 12X.
NOU!!! Monocularul Yukon Scout 30×50 WA este cel mai portabil telescop din oferta noastră, oferind o putere de mărire de 30 de ori, ideal pentru nopţile cu Lună sau pentru observații terestre pe timp de zi. Ia-l cu tine oriunde vrea inima ta, chiar în America sau în Asia 😉
NOU!!! Luneta Discovery Adventures 50/600. E mică, drăguță, ideală pentru copii (vârsta recomandată 8+)! Puterea de mărire de 30-50X permite observarea craterelor pe Lună și primele observații ale planetelor mai mari.
Luneta SkyWatcher 70/500. Cu o putere de mărire utilă de 20-50 de ori, permite primele observații astronomice sau terestre pentru adulţi . Descoperă roiurile de stele, craterele și principalele formațiuni lunare.
Luneta Bresser 70/700. Un telescop foarte portabil și versatil. Luna este un deliciu prin acest instrument. Ideal pentru începătorii cu un buget limitat. Se poate folosi și pentru observații terestre.
NOU!!! Telescop Skywatcher Skymax 90/1250. Recomandat pentru cei cât de cât familiarizaţi cu un telescop deoarece utilizarea lui este puţin mai complicată decât celelalte modele din cauza monturii de tip ecuatorial EQ1. Această formă compactă de telescop cu tub scurt, denumită Maksutov-Cassegrain, îmbină lentile şi oglinzi și se bucură de o stabilitate extrem de bună. Este telescopul ideal pentru observaţii lunare şi planetare de la balcon sau ca grab&go datorită portabilităţii şi a performanţelor optice bune.
Telescop Omegon 130/920 EQ3-1. Recomandat pentru cei cât de cât familiarizaţi cu un telescop deoarece utilizarea lui este puţin mai complicată decât celelalte modele din cauza monturii de tip ecuatorial EQ3-1. Este totodată mai mare şi mai greu, dar imaginile sunt mai luminoase şi mai calitative. Permite o rezoluţie planetară mai bună, cu o mărire de până la 130X, în plus permite primele observaţii de obiecte nebuloase de la balcon, din zone cu poluare luminoasă redusă. Ideal pentru persoanele înalte sau observaţii astronomice deasupra capului. Poate fi folosit de la balcon. Nu este recomandat pentru observații terestre.
NOU!!! Telescop GSO 200/1200. Arată ca un lansator de rachete și este cel mai mare telescop din oferta noastră. Oferă imaginile cele mai luminoase şi cele mai calitative a obiectelor cosmice îndepărtate, ideal pentru nopţile fără Lună, departe de agitaţia şi luminile oraşului. De asemenea, planetele se văd cel mai bine prin acest instrument. Detalii precum Marea Pată Roşie de pe Jupiter, diviziunea Cassini la inelul lui Saturn sau detalii pe suprafaţa lui Marte se observă uşor. Are cel mai intuitiv şi simplu mod de folosire. Această formă constructivă nu este însă recomandată pentru observaţii de la balcon. Veţi avea nevoie de o maşină de familie pentru a-l transporta (nu va încăpea de ex. într-un Citroen C1). Nu este recomandat pentru observații terestre.
Lampă Luna. Vrei să ai Luna la îndemână? Copiii sunt fascinați de această replică a satelitului nostru natural. Perfectă pentru noptieră sau distracții în aer liber, atunci când cerul este acoperit de nori.
O Lună mare sub forma unui balon gonflabil de 1 metru diametru! Un decor inedit pentru evenimente speciale. Luna se vede și pe întuneric: ea are un bec LED multicolor la interior! Se alimentează de la orice priză.

Vă rugăm să aveți în vedere că serviciul de închiriere echipamente este disponibil momentan doar în municipiul Cluj-Napoca!